Metody evangelizace – kouzelník

Určitě si to pamatujete. Sešla se rodina a váš táta a nebo nějaký strýček začal vytahovat kouzla z karet. Pokud byl opravdu dobrý, mohl vykouzlit i stovku, nebo králíka z klobouku. “Hmm, trapné, že?” řeknete si. Jenže ne tak úplně. Asi nikdo z nich není žádný David Copperfield, ale účel byl splněn. Všichni nedutali, shromáždili se okolo dědy a koukali, jak vám za uchem nalezne ztracenou minci. A o tohle především při metodách evangelizace jde. Jde o to, abychom na sebe, nebo-li na šíření evangelia, přitáhli pozornost.

Takhle někjak před lety uvěřila v Krista moje sestra. Šla po ulici a tam nějaká skupinka lidí se houfovala okolo kouzelníka. Ten vytahoval jeden trik za druhým, ale nejen že jen tak bavil lidi, ale každý ten trik měl v sobě křesťanské poselství. Kouzla “a čáry” máme tak nějak od malička rádi všichni, i ti nevěřící, a vidět nějaký hezký trik stojí za to. A pak už si třeba i jdou po svém, ale něco se stalo. Ti lidé slyšeli evangelium.

Hodně lidí zná pár jednoduchých triků a s tím si úplně vystačíte. A naučit se je také není nijak složité. V následujícím krátkém videu, kde o takovéto metodě evangelizace mluvíme několik triků ukazuji. Od 7:20min můžete zhlédnout naší “nedostatečnost před Bohem” a hned potom kouzlo o tom, že i “zpřetrhané vztahy lze navázat bez uzlíku”. Video je v angličtině, ale i vizuální ukázka kouzla vám ukáže, jak lze takto předat křesťanské poselství.

Sdílejte