AGAPE hody lásky

Evangelizovat, sdílet se o Krista, lze všude a všelijak a někdy to lze spojit i s něčím velmi příjemným, třeba s něčím, jako je jídlo. A tak jsme všem v Srbsku nabídli český jablkový koláč. Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. A jednou takovou příležitostí jsou třeba i tzv. církevní “pohoštění či hody lásky, zvané AGAPE”. AGAPE, pochází z řeckého slova, které znamená “láska”, a to bezpodmínečná. A o tom jsou právě i církevní pohoštění AGAPE, kde jsou zvání ke stolu všichni a bez podmínek. Bohatý i chudý, zábavný i nudný, veselý i smutný, čistý i špinavý, vlivný i neznámý, prostě všichni. Je to příležitost, kde jsou všichni zváni ke stolu, ke společenství a kdy je jim projevována bezpodmínečná AGAPE láska. Je to příležitost ke sdílení zvěsti o božím vykoupení.

My jsme to spojili dokonce i s americkým svátkem díkůvzdání a upekli hostům koláče, brambrory a krůtu. U večeře jsme pak vzdávali Bohu díky za vše co pro nás, v nás i skrze nás činí. Záměrem není se jen dobře najíst, ale sdílet se s druhými a tak jsme samozřejmně pozvali i ty, kteří Krista (zatím) neznají. Měli jsme tak překrásnou možnost si s nimi o Kristu popovídat, říci jim komu jsme za vše vděční a podělit je na odchodu Kristovou nadějí i knížečkou s evangeliem.

Hlásej slovo Boží, ať přijdeš vhod či nevhod, usvědčuj, domlouvej, napomínej v trpělivém vyučování. (2.Tim 4:2)

AGAPE hostina totiž nemá být jen nakrmením žaludků, ale jde především o pokrmu pro naši duši. Sdílejte se o Krista všude kde jste, ač vhod či nevhod, Pán je věrný a dosvědčí se svému Slovu.

Podobným takovým projektem jsou i kurzy manželských večerů, kde v příjemné atmosféře u pěkného jídla proběhne několik setkání, která manželským/partnerským párům pomáhají investovat do jejich vztahu a vybudovat pevné manželství, jejichž základem je Kristus.
Více se o tom můžete dočíst na následujícím odkazu, nebo si je můžete přímo pozvat k Vám a takový hezký večer uspořádat.
http://www.manzelskevecery.cz/

 

Sdílejte