Komiksová bible evangelizace mládeže

V této sérii metod evangelizace si ukážeme některé možnosti jak evangelizovat. Seznam nebude vyčerpávající a ne všechny metody vám určitě přijdou k chuti, ale jedná se o rozšíření obzoru, o studnici nápadů. Budeme se tu snažit “znovu vykopat Jákobovi studny”, které se nepřítel snažil zaházet pískem času. Najděte si ty, které se vám líbí, naučte se některé nové, protože hodnota jedné lidské duše je více než celý svět.

Co prospěje člověku, získá-li celý svět, ale ztratí svůj život? (Marek 8:36)

Velmi jednoduchou metodou jak evangelizovat je snaha přivést konverzaci na téma Bible. Vánoce a Velikonoce jsou v našem kalendáři a slaví je i nevěřící. Můžete se i zeptat jestli lidé znají význam svého jmnéna, protože hodně jich pochází z Bible, např.Tomáš, Lydie, Petr a Pavel, Jan, Lukáš, Marek a Matouš, Štěpán, Alžběta, Marie, a další. A hned můžete hezky a nenásilně vyprávět o významu těch jmen (Pavel – malý, Tomáš – dvojče, Petr – skála) a nebo třeba i příběhy těch, kteří tato jména v Bibli nesla.

Pokud si nejste jisti, zda chcete vést konverzační evangelizaci a máte strah, můžete třeba někomu jenom darovat Bibli, či jinou křesťanskou literaturu. Bible je vhodným dárkem jak ke svatbě, tak i třeba k narození dítěte, a se slovy, to se přeci dělá (a jednou vám to zachrání manželství), nebudete ani vypadat za hlupáky. Vím, že Bible může být drahá, ale většinou se mezi křesťany někde nějaká Bible zdarma nakonec najde.

Rozhlédněte se kolem sebe a zeptejte se, protože jejich nabídka je velmi široká. My třeba velmi rádi rozdáváme komiksovou Bibli malým čtenářům, protože věříme, že v nich vzbudí touhu po skutečném Božím Slově.

Při našich výletech mezi rómy rozdáváme Bibli v rómském nářečí. Máme i Bible v jazyce Farsi (Perština), což je oficiální jazyk Iránské republiky a tomuto jazyku rozumí i lidé z Afganistánu, Pakistánu, Tadžikistánu a dalších. Těchto skupin je mezi imigranty velký počet a my je třeba ve velkém nacházíme v parcích okolo vlakových nádraží.

Pokud jsou Bible pro vás drahé a tedy nedostupné, sdílejte svojí vizi v církvi či s někým z věřících a složte na nakup Biblí. Můžete také koupit hotové letáky, které vyjdou mnohem levněji.

Myšlenkou je to, že saturujeme naši komunitu Božím Slovem, aby jim bylo dostupné, protože jednou přijde den, kdy ji vezmou do ruky a budou hledat pomoc. A vy můžete být těmi, kdo jim tu Bibli kdysi dal.

Můžete také podpořit některé z misionářů a nabídnout se jim, že jim pomůžete zafinancovat koupi (či tisk) letáků a křesťanské literatury. Možná Vám pak pošlou fotku jak se vaše Bible rozdávají potřebným a vy na vlastní oči uvidíte ovoce vaší oběti. Uvidíte to, jak se (i s vaší pomocí) Boží Slovo šíří “až na sám konec světa”.

Sdílejte