Kouzelné Vánoce bez čarování - metody evangelizace, misie

Metody evangelizace – dárek (třeba k Vánocům)

Dárky rádi dáváme, ale i rádi dostáváme. Tak proč nevyužít “dárkování” k šíření evangelia? Každé narozeniny, svátek, Velikonoce, Vánoce nebo další jiné příležitosti jako svatba i narození potomka, graduace ve škole, nebo i při návštěvě nemocných, či jinou příležitost lze vykoupit s ohledem na věčnost. Tak třeba, existuje spousta dobrých knížek, kterými můžeme nenásilně sdílet evangelium. A třeba Vánoce jsou takovou perfektní příležitostí o Kristu začít mluvit. Malinkatý sádrový Ježíšek leží v papírovém Betlémě pod stromečkem, z rádia hrají vánoční koledy, tak proč se nezeptat, kdo vlastně byl skutečně ten Ježíš. A zda někdy vaše rodiče viděli anděly, nebo nějaký zázrak? Atmosféra je připravena, jde jen o to otevřít svá ústa a začít mluvit o Kristu.

Pokud je i tohle pro někoho příliš složité, modlete se, a Bůh vám dá sílu. Ale i tak můžete pak vaše milované podělit dárkem. Z toho důvodu jsem napsal knížečku o Vánocích, která vtipnou formou mluví o vánočních tradicích, ale přináší i světlo pravého evangelia.

Malá knížečka nestojí moc, potěší, pobaví, ale hlavně, čtenář si zavzpomíná na to, jak se kdysi Vánoce slavily, a pochopí, kdo je tím největším dárkem.

Kouzelné Vánoce bez čarování – ukázka:
A tak zdobíme a pečeme, abychom ty vánoce měli krásné. Znám i takové, kteří zdobí stromeček ještě před koncem listopadu, aby ve své ulici byli první a všechny předběhli. A pak přijde ten čas a naplní se to očekávání. Pod stromečkem lidi začnou rozbalovat dárky, a manžel podá své ženě krásně zabalenou krabici se slovy, jak o ní přemýšlel a vybral jí hrozně hezký dárek. Chtěla prý přivrtat ty obrázky na zeď a tak jí koupil úplně novou vrtačku s příklepem a diamantovým vrtákem, s aku baterií s prodlouženou životností i prodlouženou zárukou a její slzy si pak vysvětluje tím, jak byla krásně dojatá. O vánocích neskřípou tedy jen dveře, ale i vztahy a zuby, a lidé si stále sami sobě dokola tvrdí, že jsou to svátky klidu a míru.

Pokud zrovna nemáte žádný nápad na dobrou knížku, objednejte si tu naší. Modlíme se, aby každá z těchto knížeček, byla tím nápomocným krůčkem ke spáse.

Sdílejte