www.ceskemisie.cz finance cestovani misije kolik stoji

A kolik to stojí? Krátkodobé misie.

Určitě vás zajímá otázka misií a peněz a to je vpořádku. Finance jsou velmi důležitou stránkou misií hlavně z hlediska správného správcovství. Každý budeme jednou před Bohem skládat účty. Než rozebereme finanční stránku (třeba zahraničních) misií, povzbudíme vás. Jeďte sami na misijní výlet. Naplánujte to s církví (ne sami, protože misie jsou záležitost církve), modlete se, poproste pastora o požehnání a jeďte. Stačí třeba krátkodobá misie, na měsíc, na týden nebo třeba jen přes víkend. A poznáte na vlastní kůži dobrodružství víry jinak.

Určitě budete potřebovat 1. peníze na cestu, a pokud se jedná o výlet v rámci EU tak základní pojištění máte. V případu výjezdu mi Evropskou Unii by jste se měli 2. připojistit, protože ačkoliv máte možná velkou víru, nehoda se může stát a vy skončíte třeba s vyvrknutým kotníkem v nemocnici.
Takové pojištění (region celý svět) vychází cca na 80Kč/den.
Dalším nákladem je 3. ubytování a jídlo. Pokud přespíte u známých ušetříte hodně. A pak by jste měli mít 4. kapesné na misijní aktivity. Třeba pozvete někoho na čaj či na kávu, to aby jste mu předali Bibli a pozvánku do církve.
Nezapomňte taky na nějakou 5. rezervu, třeba mít s sebou kreditní kartu, co kdyby přeci jen ubytování zdarma nevyšlo, a vy jste museli platit hostel.

Krátkodobá misie tedy nemusí být drahá a určitě je to dobrý začátek jak se s boží věrností na misijním poli seznámit.
Napište některým z misionářů a “pozvěte se k nim”, že by jste je chtěli navštívit a pomoci.

Sdílejte