evangelizacni naramky gospel bracelets www.ceskemisie.cz Christian Farmers

Metody evangelizace – náramky

Přemýšlíte jak evangelizovat? Máme pro vás další velmi efektivní tip. Náramky. Anooo, slyšíte dobře. Náramky.

Prostě si sednete ke skupině náctiletých a rozdáte jim náramky. Hodně se to “nosí”, je to “cool” a mladí to chtějí. Tyhle náramky vypadají skvěle a hlavně, přinášejí evangelium.
Pak se jich zeptáte, jestli si myslí, že jejich srdce je čisté, nebo jestli někdy zalhali, někoho podvedli, někomu ublížili, či něco ukradli. A máme to – zalhali. Tak, a jak teď to naše špinavé srdce umyjeme?
Vodou a mýdlem to nepůjde, ale ty barvy na ruce (už jste jim náramky dali) jim to sdělí.

Tak černá, ta právě mluví o tom, že naše srdce není čisté. Je černé, špinavé, zkažené, hříšné.
Červená, to je ta nepříjemná, ale vlastně dobrá zpráva. Červená je Kristova krev, která byla na kříži prolita za naše hříchy.
Bílá barva, to jsou ti, kteří to přijali, které vidí Bůh čisté a bílé, jako sníh.

Tohle je spása ve třech krocích, spása ve třech barvách.
A pak je tu zelená, která mluví o našem růstu v církvi, a nakonec zlatá, aby boží zlatý charakter byl zformován v nás, nebo třeba zlatá jako odměny v nebi, chůze vírou, která je cenější než zlato atd. Tyto poslední dvě barvy byly přidány později, původně byli jen tři a byly použity Charlesem Spurgeonem, ale i D.L.Moodym, Hudson Tylorem, Amy Carmichael a dalšími. Ačkoliv se původně jednalo o tříbarevnou knihu, velmi efektivně ji lze použít právě v podobě náramků.

Tak, a teď před sebou máte skupinku náctiletých, kteří na vás hledí s otevřenou pusou, náramek s barvami kolem zápěstí, který jste jim právě dali jim bude připomínat dnešní setkání a… a to co slyšeli jim už nikdo nevezme. Slyšeli dobrou zprávu.

(Tyhle náramky lze relativně levně sehnat, nebo si je můžete sami objendat někde v číně, ale pak dejte pozor ať neobsahují ftaláty a jiné škodliviny. A nedejte na zprávy, jako že pro afriku jsou nevhodné, protože představují šamanství. To bychom možná nemuseli vůbec evangelizovat, protože přesně to stejné dělají i Jehovisti. Nedejte na to ci druzí myslí, ale dejte na to co si myslí Bůh.)

Jde mi o přízeň u lidí, anebo u Boha? Snažím se zalíbit lidem? Kdybych se stále ještě chtěl líbit lidem, nebyl bych služebníkem Kristovým. (Galatským 1:10)

Sdílejte