Albánie

Albánie

Albánie
Albánská republika

Evropa

Rozloha: 28 748 km2
Hornatý balkánský stát na pobřeží Jaderského moře.
Počet obyvatel: 3 169 087
Hlavní město: Tirana
Úřední jazyk: albánština + 7 dalších jazyků

Náboženství:

Náboženství počet %
Islám 1 977 510 62,40%
Křesťané 965 621 30,47%
Evangelikálové 14 466 0,5%

Díky Bohu za Jeho práci v této zemi, která byla po celá léta rozhodně uzavřena pro evangelium. Mnoho kreditů se soustředilo na modlitbu a přímluvu jako na hlavní faktory toho, jak se Albánie otevírá pro službu. Od té doby bylo odvedeno mnoho dobré práce.

Křesťanská ministerstva pomoci:
a) Překlad Písma. V albánštině existují tři úplné překlady Bible; jeden doslovný, jeden parafrázovaný a jeden katolický. NT byl nedávno přeložen do moderního albánštiny ve společném projektu pravoslavných, katolíků a protestantů; ve stejném projektu probíhá nový překlad OT. Modlete se za přesnost, včasné dokončení a za rozsáhlé používání Písma.
b) Náboženská literatura mnoha vyznání zaplavila zemi po pádu komunismu. EHC pokrylo zemi dvakrát křesťanskou literaturou. Křesťanské knihy vydávají Vernon, Karte e Pende a Shigjeta i několik misí, ale křesťanských knihkupectví je velmi málo. Modlete se za překlad užitečných křesťanských knih a literatury a za jejich dopad.
c) Křesťanské rádio je oblast velkého růstu. TWR, albánští partneři Gospel Waves a Radio 7 produkují a vysílají nepřetržitě na krátkých vlnách a FM prostřednictvím několika vysílačů a stanic. Doufají, že rozšíří svůj vysílací dosah i do Kosova. Words of Hope také vyrábí a vysílá rozhlasové programy v Albánii. Modlete se za širší pokrytí, aby mohli být požehnáni i lidé v izolovanějších oblastech.

Sdílejte